снимка pixabayЧетвъртата вълна вече е факт. Това пред Нова тв епидемиологът Петър

...
снимка pixabayЧетвъртата вълна вече е факт. Това пред Нова тв епидемиологът Петър
Коментари Харесай

Специалист: Четвъртата вълна е факт

снимка pixabay

Четвъртата вълна към този момент е реалност. Това пред Нова тв епидемиологът Петър Марков.

„ Необходимостта здравните служащи да бъдат имунизирани има професионален детайл. Те работят с заболели хора и, в случай че не са предпазени, са риск за пациентите си ”коментира той по отношение на концепцията на доцент Ангел Кунчев за наложителна имунизация на медицинските служащи у нас.

„ По-скоро би трябвало да се работи с увещание. Хората би трябвало сами да решат. Ако в този момент се вкарат ограничения, които лимитират достъпа на хора до публични места, това е сходно на затваряне. Дебатът е малко извърнат. Става дума за разхлабване на рестриктивните мерки за хора, които са имунизирани и не съставляват риск за близките ”, прибавя експертът.

„ Всичко, което вършим в живота си, носи риск. Съществува огромен риск за публичното здраве. У нас за последната година починаха към 20 хиляди души от нещо, което е изцяло предотвратимо ”, споделя Марков. Според него началото на новата вълна към този момент е реалност.

„ Имаме стабилно повишаване на случаите. Тя е реалност, а случаите порастват. Значителното повишаване ще пристигна преди есента ”, споделя епидемиологът.

„ Ваксинацията е най-евтиният и най-ефективен метод, с цел да се предпазим от болестта ", прибавя той. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР